Goede bestrating rondom je bedrijfspand

goede bestrating rondom je bedrijfspand

Een goede bestrating rondom jouw bedrijfspand is het visitekaartje van jouw bedrijf. Het is belangrijk daar aandacht aan te besteden. Als je deze opnieuw gaat ontwerpen, bedenk dan eerst wat de functie ervan moet zijn. Zoals een mooi entree, voldoende parkeerplekken en laadpalen, en ook zoveel mogelijk groen. Je wil er natuurlijk zo min mogelijk onderhoud aan hebben. En ook over tien jaar wil je nog voldoende capaciteit hebben. Daarom is een goed plan belangrijk.

Hoeveel parkeerplekken en laadpalen?

Afhankelijk van het aantal medewerkers kan je bepalen hoeveel parkeerplekken er moeten komen. Houd ook rekening met klanten die op bezoek komen. Maak daar gereserveerde plekken voor, zodat ze jouw bedrijf gemakkelijk kunnen bereiken. Omdat er steeds meer elektrische auto’s zijn, is het plaatsen van voldoende laadpalen ook belangrijk.

Zorg ervoor dat in elk geval het eigen personeel de auto van de zaak op kunnen laden als ze op kantoor werken. Dat stimuleert de keuze van werknemers om voor duurzame auto’s te kiezen. Houd ook rekening met de groei van je bedrijf. Zullen er de komende jaren nog meer medewerkers komen? Of is er meer plek voor klanten nodig? En hoe worden de looppaden aangelegd? En houd rekening met drempels voor minder validen.

Bestrating door professionals laten leggen

Natuurlijk laat je de bestrating doen door een professionele partij. Zij hebben ervaring met de indeling, materialen en de planning. Zij beschikken bovendien over de juiste apparatuur om de bestrating goed recht te leggen. Door het gebruik van een Strakvlak viid duo bijvoorbeeld en graafmachines. Om nog maar niet te denken aan machines om de grote hoeveelheid stenen te verplaatsen.

Ook weten zij hoe je de bestrating milieuvriendelijk kan houden, door gebruik te maken van natuursteen. En om een goede regenwater afvoer in de bestrating te passen, kan je ook wel een expert gebruiken. Je wil immers niet dat iedereen door diepe plassen moet lopen, voor ze jouw kantoor binnen stappen.


LEES OOK: Eigen bedrijfspand? Denk aan de opstalverzekering!

EN Tuin bij kantoor mag ook inspirerend zijn


Voldoende groen aanplanten

Natuurlijk staat het mooi als er planten en bomen rond je pand staan. Maar er is nog een belangrijke reden om voldoende groen te planten rond de entree van je bedrijfspand. Het helpt bij de afvoer van water. En bomen geven schaduw op warme dagen en beschermen tegen koude wind in de winter. Voldoende groen om je pand heen heeft alleen maar voordelen. Het is ook beter voor het milieu en je kan met elke boom of struik je CO2 voetafdruk verkleinen.

Onderhoudsarme bestrating

Zorg ervoor dat je onder de bestraling een worteldoek aan laat leggen. Dit voorkomt dat je telkens onkruid tussen de tegels uit hoeft te steken. Bovenop het worteldoek komt eerst een laag ophoogzand. Dit is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de bestrating goed waterpas komt te liggen en om te voorkomen dat tegels zullen gaan verzakken. Een verzakte tegel kan tot vervelende ongelukken en tot grote schadeclaims leiden. Jij bent immers verantwoordelijk voor dit stukje straat.

Onderhoudsarme beplanting

Je zal misschien denken dat groene perken in de buitenruimte rond je bedrijfspand veel onderhoud vraagt. Maar ook daarvoor kan je een expert inhuren. Deze kan kiezen voor bomen en struiken die hun blad behouden in de winter. Dat scheelt veel rommel van bladeren in de herfst.

En door goede soorten te kiezen als bodembedekker, maakt onkruid ook in de borders geen schijn van kans. Wil je echt een mooie tuin rond je pand? Die misschien wat meer werk nodig heeft? Dan kan je dat ook samen met je personeel onderhouden. Zo nu en dan een middagje samen de handen uit de mouwen steken is goed voor de teambuilding.

Foto door Jean-Paul Wettstein via Pexels.com.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.